kerken san juan, ibiza
SAN JUAN IBIZA > Sant Joan de Labritja  kerken san juan, ibiza

De kerkjes van SAN JUAN  

De kerken van San Juan, - ’esglésies de Sant Joan de Labritja’ -, die rond de 14e eeuw in harmonie met de omgeving werden gebouwd, hebben een unieke architectuur en maakten deel uit van de historische vestigingswerken.
Als belangrijkste functie ingezet als verdediging tegen aanvallen van piraten, maar die tevens dienden als veilige schuilplaats voor de parochianen bij vijandelijke invallen.
De kerken waren ook belangrijk als ontmoetingsplaatsen, ze hadden grote veranda’s en een klein pleintje bij de ingang. Rond deze religieuze gebouwen, onstonden de dorpjes van Sant Joan.

Cultuur en folklore in Ibiza, bekend als de "Ball Pagès, is een mengelmoes van verschillende gebruiken van volkeren die in het verleden het gebied bewoonden.
De traditionele dans ("sa sa Llarga en curta") bestaat uit een flirt tussen mannen en vrouwen. Vrouwen die in kringen rond hun vrijers trekken, terwijl de mannen rond springen en enorme castagnetten laten klepperen.
De traditionele muziek heeft sporen van de Noord-Afrikaanse cultuur.
De kleurrijke kostuums en dansen zijn te zien op de populaire feesten die ieder jaar in de verschillende gemeente parochies worden gevierd.
De folkloristische groepen van San Juan zijn vertegenwoordigd in de "Colla de Labritja" en de "Colla de Balanzat".

De gemeente Sant Joan de Labritja heeft vele routes voor wandelen en fietsen, zowel langs de kust, als door het binnenland, waardoor u van prachtige, glooiende landschappen, een indrukwekkende, ruige kust en landelijke, boeren cultuur kunt genieten.

Tijdens een verblijf in San Juan, zijn er mooie weggetjes en natuurpaden te ontdekken in hun onaangetaste, oorspronkelijke vorm.
Wandelend over deze paadjes vind men unieke inheemse soorten flora en fauna, en mooie voorbeelden van traditionele, architectonische structuren van een grote schoonheid en cultureel belang. Sporen die allemaal deel uit maken van de rijke geschiedenis, traditie en cultuur van Ibiza.

Ibiza 4 all, Alles over de gemeente San Juan, of Sant Joan de Labritja, op het eiland Ibiza.


© 2006 - 2018 ibiza4all.org