bereikbaarheid en vervoer san juan, ibiza
SAN JUAN IBIZA > Sant Joan de Labritja  bereikbaarheid en vervoer san juan, ibiza
BereikbaarheiD van SAN JUAN

San Juan - Sant Joan de Labritja - ligt op een afstand van 22 km van Ibiza stad en op 31 km van de luchthaven.
Vanaf Ibiza of het vliegveld, neem je de weg naar Santa Eulalia / Portinatx, en na ongeveer 8 km van Ibiza neem je de afslag naar links, en volgt de borden naar San Juan, via de weg naar (caraterra de) San Juan, deze leidt direct naar de gemeente Sant Joan de Labritja.
De dorpen van de gemeente (municipali) San Juan die men via deze route tegenkomt zijn Sant LlorenÁ, Sant Joan en vervolgens Cala de Sant Vicent.
Voor een bezoek aan Sant Miquel, moet je vanaf de weg Ibiza - Santa Eulalia een eerdere afslag nemen, via Santa Gertrudis en daar de weg vervolgen naar San Miguel.

VERVOER in SAN JUAN

De wegen in SAN JUAN zijn redelijk tot goed onderhouden, echter zeer spaarzaam tot helemaal niet verlicht. Het is oppassen geblazen in het donker en zeer zeker bij regenachtig weer, vanwege gladheid.
Een gematigde snelheid is altijd aan te bevelen. Men rijdt hier echt niet veel harder dan 40 km op de bochtige bergwegen en landweggetjes.

Openbaar vervoer:
Met de bus: Neem vanaf de luchthaven de bus naar Ibiza.
Vanaf Ibiza, dient u te vragen naar de dienstregeling naar Sant Joan. Of vragen waar je moet over stappen.
Huurauto:
Hoewel een auto huren, je alle vrijheid geeft om te gaan en staan waar je wilt, moet je er rekening mee houden dat je, als bestuurder van een huurauto, alle aandacht bij de weg nodig hebt, en alleen je medepassagiers volop kunnen genieten van al het moois dat de omgeving bied.
De kustwegen zijn bochtig, soms steil of glad, en vragen goede stuurmanskunst en oplettendheid, gezien de onoverzichtelijke bochten.
Motoren:
Ook voor de ervaren motorrijder geldt, goed oppassen, niet te hard en goed rechts blijven rijden.
FIETSEN
SAN JUAN bied een aantal mooie fietsroutes, van variŽrende moeilijkheidsgraad en afstand.
Deze routes zijn duidelijk bewegwijzerd, en u vind in alle dorpjes grote borden met de routebeschrijving en de kaart.
WANDELEN
SAN JUAN biedt de mogelijkheid tot lange wandelingen door het mooie landschap, waar je afwisselend kunt genieten van bloeiende velden, groene valleien, oude boomgaarden en uitgestrekte pijnbossen.
Ibiza 4 all, Alles over de gemeente San Juan, of Sant Joan de Labritja, op het eiland Ibiza.


© 2006 - 2018 ibiza4all.org